We hebben een stuk beter geslapen, alleen wat kort, maar dat is onze eigen schuld. Het ontbijt was weer prima, al mag het morgen voor Ewout wel wat minder. Het regent helaas wel nog steeds, maar van onze gastvrouw konden we gelukkig wel een paraplu lenen. Voor vandaag stond er een bezoek aan Oxford gepland.

Vlakbij Oxford werden we naar een park en ride geleid, waar we goedkoop de auto konden parkeren en verder de bus konden nemen richting het centrum. Keurig netjes in het midden van het centrum afgezet kon de wandeling door de stad beginnen. Voordat we aan de daadwerkelijke rondgang begonnen zijn we de regen even ontvlucht en de Waterstones binnengegaan. Even gebruik maken van het toilet en uiteraard even rondgesnuffeld tussen de boeken. Zowaar niets interessants gevonden en met lege handen en blaas konden we de regen weer in.

Het was wel een beetje treurig om met regen door de stad te zwerven. Het was een heel gedoe met paraplu’s en foto’s maken, vooral omdat je toch moet proberen de camera droog te houden. Ewout had een mooie route bepaald en via allerlei verschillende colleges van de universiteit kwamen we uiteindelijk weer in de High Street uit. Het centrum van Oxford is niet heel erg groot en ook door de regen hadden we het vrij snel gezien. Als het mooi weer is, is het vast beter te doen om lang door de stad te dwalen. Het duurde even voor we weer terug waren bij de auto, maar het was fijn om weer even uit de regen te zijn.

In de auto besloten we de omgeving van Oxford te gaan verkennen, wellicht komen we nog wat leuks tegen. 50 meter verderop hebben we onze lunch genuttigd, heel fout bij de KFC. We hadden geen zin om weer op zoek te gaan naar een supermarkt en in de kleine dorpjes zijn bakkerijen met broodjes, of überhaupt broodjeszaken moeilijk te vinden. Het is misschien wel fout, maar het was wel heel lekker.

Eenmaal weer op weg namen we de A44 richting Charlbury en gelukkig was de regen gereduceerd tot miezer, waardoor we ook wat van de omgeving konden zien. Dit was ook de reden dat we niet veel verderop gestopt zijn in het leuke kleine plaatsje Burford. Het was fijn om even rustig door een stadje te kunnen lopen zonder continu gehinderd te worden door de regen.

Na wat souvenirwinkels van binnen gezien te hebben, reden we verder in de richting van Lechlade-on-Thames en Faringdon, om vervolgens weer richting Stanton Harcourt te draaien. Zo zat ons rondje Cotswolds er weer op en kunnen we nog even rusten voordat we naar het avondeten gaan. Het vele rondreizen mag dan erg leuk zijn, zo aan het einde van de vakantie blijkt het ook erg vermoeiend. Het diner werd genuttigd in een pub aan de rivier de Isis. Lezersvraag: hoe staat deze rivier ook wel bekend?

Nog één nacht slapen in de B&B en dan wacht ons morgen de trip naar Harwich voor de overtocht terug. Wat we gaan doen om de 12 uur tot inchecken te overbruggen weten we nog niet exact, maar we vinden vast wel wat interessants om de tijd mee te doden.

Cheers!