Hallo/Dobry den/Witaj,

Na een rustig ontbijt besloten we het dichstbijzijnde grote dorp Zittau te gaan ontdekken. Even een rustig begin van de vakantie en een mogelijkheid om de omgeving een beetje te leren kennen. Na de rondweg zo’n anderhalve keer gereden te hebben vonden we eindelijk een parkeergarage, want uiteraard mag je normaal in het hele centrum bijna overal parkeren, behalve op woensdag. En laat het vandaag nou uitgerekend woensdag zijn. Met de auto veilig ondergebracht togen we vervolgens richting de markt met daarop het Italiaans aandoende stadhuis. De woensdagmarkt zelf had niet veel om het lijf, maar dat zou ook aan de verbouwing van het plein kunnen liggen.

Nadat we nog wat missende zaken uit het huisje bij de lokale knakenzaak gekocht hadden slenterden we verder door de stad. Zittau is niet heel erg groot, dus waren we vrij snel door de stad heen. Na het bijna verplichte broodje Bratwurst volgden we nog een stukje park om de stad heen om vervolgens terug naar de auto te gaan.

Op naar het drielandenpunt! Waar je in Vaals een tourist trap van hier tot ginter hebt moet je hier in Duitsland je auto bij een schattig dorpsschooltje parkeren en een goede kilometer lopen. Wat overigens geen probleem is, maar eenmaal aangekomen bij het daadwerkelijke drielandenpunt bestaat het uit niet meer dan een viertal vlaggen (Europa is immers het nieuwe Großdeutsche Reich) en op elk grondgebied een monumentje. Het daadwerkelijke drielandenpunt lag trouwens in het water, gezien de Duitse en Tsjechisch-Poolse grens beide door watertjes liepen. Op het daadwerkelijke drielandenpunt hebben we dus niet gestaan, we hadden geen zin in natte voeten.

Uiteraard moest er in Polen even getankt worden, maar daarna gingen we langs de Tsjechische grens terug richting het vakantiepark. Een zeer mooie route langs wat spectaculaire rotspartijen en de Luftkurorts Lückendorf en Jonsdorf. In Jonsdorf werd nog even gestopt om onder het genot van een drankje te genieten van het uitzicht op de Nonnenfelsen, een schitterende rotsformatie.

Eenmaal terug in het dorp moesten er uiteraard de hoognodige boodschappen gedaan worden, en na het avondeten en wat spelletjes togen we weer op tijd naar bed.

Guten abend!/Dobry vecer!/Dobry wieczór!