Omdat onze gastvrouw Geraldine vroeg weg moest stonden wij om half 9 alweer klaar voor het ontbijt. Spullen en alles al keurig ingepakt zodat we, als alles eindelijk is verorberd, direct weg kunnen. Uiteraard hebben we eerst nog wat in het gastenboek geschreven.

Vanaf Golberdon besloten we zuidelijk richting Looe, een mooi klein havenplaatsje, te reizen, om daarna zoveel mogelijk de kust te volgen. Na Looe volgden de plaatsjes Polperro en Lansallos om uiteindelijk bij het pontje naar Fowley uit te komen. Even een verplicht rustmomentje op deze drukke dag.

Na de eerste pont van de dag volgden we de weg naar St. Austell, waar we eerst even wilden kijken of we een glimp van het Eden Project konden opvangen. Dit bleek helaas niet te lukken zonder toegang te moeten betalen, dus werd rechtsomkeert gemaakt richting de supermarkt. Daarbij was het zelfs op dit tijdstip druk, oftewel we hadden er geen probleem mee om door te rijden. Bij de ASDA onze lunch en het een en ander aan producten voor thuis gehaald.

Het volgende punt op de route was Mevagissey, een pittoresk vissersdorpje met veel te smalle en steile straatjes, gevolgd door Gorran Haven, wat zo mogelijk nog pittoresker is, met nog smallere en steilere straatjes. Waar je vervolgens, uiteraard, ook nog een groep wandelaars tegenkomt die je met een dik Engels accent in het Nederlands de liefde verklaren zodra je ze laat passeren. Nu viel het ons toch al op dat ze een Nederlands kenteken in deze contreien een rare verschijning vinden, iedereen kijkt verbaasd naar de kentekenplaat.

De tweede pont van de dag was de King Harry Ferry over de rivier de Fal. Om deze te bereiken moesten we vanaf Gorran Haven enkele krappe binnendoorwegen volgen, waarbij we dankzij de hoge kanten helaas te weinig van de omgeving hebben kunnen zien. De Fal blijkt trouwens een opslagplaats voor grote schepen te zijn, gezien we een afgedankte Stena Line boot en nog twee andere grote schuiten zagen liggen.

Omdat we onze English Heritage pas nog hebben, besloten we om te kijken of we Pendennis Castle konden bezoeken. Eenmaal in Falmouth aangekomen bleek dat er minstens 6 wachtende auto’s voor ons waren voor een parkeerplek en dat het kasteel vol was. Nu hadden we ruim de tijd vandaag, maar niet genoeg om voor onbepaalde tijd op een kasteelbezoek te wachten. Gelukkig wist de parkeerdame ons te melden dat als je verder de weg afgaat er een parkeerplaats is bij Pendennis Point, het punt waar de Fal daadwerkelijk in het Kanaal uitmondt. Ook hier hebbben we weer lekker geluncht en genoten van het uitzicht.

Falmouth en omgeving staat bekend om het feit dat men hier graag de zeilsport beoefent. Niet alleen in de monding van de Fal werd druk geoefend, ook op de rest van de route kwamen we verschillende kleine inhammen in de kust tegen waar druk gezeild werd. Vaak waren deze inhammen ook nog de moeite waard om naar toe en doorheen te rijden, ondanks de smalle weggetjes.

Vlak voor onze eindbestemming in St. Keverne moesten we voor de zoveelste maal uitwijken op een van de smalle weggetjes, maar dit keer voor een mobiele Fish and Chips zaak. Dit leverde wat gehannes op, waardoor er achter de truck een rij was gevormd. Terwijl wij die voorbij lieten werden we door de laatste auto aangesproken of we niet toevallig naar de B&B onderweg waren. Dit bleek uiteindelijk de eigenaar te zijn, zijn vrouw was gelukkig nog aanwezig op de locatie.
Door haar werden we dan ook uiterst vriendelijk ontvangen. Na een eerste kennismaking en wat thee besloten we om een deel van de dag van morgen vandaag al te doen, we hadden immers tijd over. Oftewel op naar Lizard Point, om daar ook meteen wat te eten te vinden.

Vanaf het dorpje The Lizard is het nog een klein stukje lopen naar het daadwerkelijke punt, maar het is de moeite meer dan waard, de rotspartijen zijn schitterend en het uitzicht is prachtig. Na het meest noordelijke punt van het Britse “vaste”-land hebben we nu dus ook het meest zuidelijke punt gehad. Dat vroeg om een maaltijd in de meest zuidelijke pub die ze in Engeland hebben.

Na eindelijk eens Fish and Chips te hebben gegeten deze vakantie besloten we om nog even bij Kynance Cove van de zonsondergang te genieten, om vervolgens terug naar de B&B te gaan.

Morgen gaan we naar Land’s End, om zo beide uiterste punten van het Britse “vaste”-land bezocht te hebben (John o’ Groats zijn we al eens geweest). Ook doen we St. Michael’s Mount en St. Ives aan. We zijn dus blij dat we vandaag al wat van deze dag af hebben kunnen halen door vandaag naar Lizard Point te gaan.

Cheers!