Een wat late dag doordat Ewout een tijdje standby moest blijven voor werk. Gelukkig is hij niet nodig geweest en rond half 12 waren we weer onderweg naar de stad. Bij de Indiër bij de metro gelijk weer even koffie gehaald en een praatje gemaakt. Hij herinnerde ons nog en begon vrijwel gelijk bij aankomst aan de bestelling.
Daarna de metro weer in en er weer uit bij Westminster. Rustig met de meute mee richting Westminster Abbey en ondertussen links en rechts wat foto’s maken. Net als bij de Abbey, waar overigens de verwachte drukte zeer meeviel.

Via de Wellington Barracks kwamen we uit op Buckingham Gate, waar we een typisch ouderwetse heer in pak met paraplu en bolhoed mochten aanschouwen. Na een straathoek konden we eindelijk het majestueuze Buckingham Palace bekijken. Gezeten in het zonnetje was het grote gebouw goed te bekijken. Even pauze met dit uitzicht en daarna langs Green Park naar Hyde Park Corner, waar we rustig rondkeken bij een oorlogsmonument voordat we weer de drukte in gingen.

Via de dure winkelstraat Knightsbridge hebben we even een kijkje genomen bij Harrods. De buitenkant is erg mooi, toch moeten we er niet aan denken dat je een van die 11.000 lampjes aan de buitenkant moet vervangen. Er stond een redelijke rij voor de deur en zo te zien waren dat geen Londenaren. Voor ons toch te toeristisch en winkelen kunnen we thuis ook, dus twee haltes met de metro waren we weer terug op Piccadilly.

Daar gelijk maar de souvenirs geregeld en een heerlijke pie gegeten bij Eat. Gezien het nog niet erg laat was besloten we nog een wandeling te maken. Langs de Royal Academy richting St. James’s Palace en daarna een rustige tour door St. James’s Park. Een mooi gezicht om mensen te zien loungen op het gras terwijl de eekhoorntjes zich volstoppen met eikels en allerhande ander eten.

Aan de andere kant van het park lag het vrij lege Horse Guards Parade, wat er in het strijklicht wel mooi uitzag. Het was nog de bedoeling om langs Downing Street te gaan, maar tegen de tijd dat we de kaart pakten bleken we er al voorbij te zijn gelopen. Geen fut om terug te gaan, dus dan maar vooruit.

Na al deze dagen lopen merkten we inmiddels tegen een uur of zes dat we het allebei wel redelijk gehad hebben, dus de beslissing was genomen om in de pub van het hotel te eten, zodat we daar niet al te veel over na hoefden te denken. Rond half zeven namen we de metro terug en wat heerlijk is het om dan op je kamer je tas af te doen en even je schoenen uit te trekken.

Na een uurtje relaxen gingen we rustig aan naar de pub om een heerlijke burger op te eten, lekker te loungen in de comfy leren banken en bij te komen van weer een drukke dag. Gelijk maar de plannen gemaakt voor morgen, want dan is het helaas weer de tijd om naar huis te gaan. Maar niet voordat we nog een laatste (gedeeltelijke) dag in mooi Londen mogen doorbrengen!

Cheers en see you tomorrow!