Na de, achteraf toch drukke, dag van gisteren, besloten we deze ochtend lekker rustig aan te doen. Gelukkig heeft het hotel ruime ontbijttijden, waardoor we enigszins konden uitslapen. Helemaal uitgerust raken we niet, helaas is het matras aan de vervelend harde kant. Op dit soort momenten waardeer je je eigen bed het meest. Na het ontbijt moesten we nog even rustig bepalen wat we gaan doen, en heel belangrijk, even reageren op alle verjaarwensen voor Ewout.

Een wens die onze jarige had was naar de festiviteiten van de NFL in Regent Street gaan. Vanwege de American Football-wedstrijd van morgen is Regent Street afgesloten voor verkeer en zijn er verschillende activiteiten te doen. Stop één werd Charing Cross, vanwaar we via the National Gallery rustig richting Regent Street. Het plein voor de gallery was al redelijk druk met toeristen, zodra we de bocht omdraaiden richting de NFL-festiviteiten kwamen we er pas achter hoeveel toeristen er in Londen kunnen zijn. Alhoewel het erg leuk was al deze activiteiten en dergelijke te zien, het was een gevecht om überhaupt honderd meter te lopen. Als je deze aandacht voor de NFL-wedstrijden ziet, is het begrijpelijk dat er inmiddels twee wedstrijden in Europa worden gespeeld.

Ewout wilde ook graag naar de Nike-store op Oxford Street, gezien ze daar dit weekend van elk NFL-team shirts verkochten. Na een gevecht door de mensenmassa en ieder twee trommelvliezen minder, was Ewout wel een cadeau rijker. Nu kunnen we ieder in teamgear naar de wedstrijd.
We hadden al bedacht dat Oxford Street op een zaterdag wellicht geen goed idee was, eenmaal in de straat wisten we zeker dat het een heel slecht idee was. We hebben een heel deel gelopen, maar na een korte spiek op de kaart, besloten we rechtsaf te gaan. Een oase van rust op Soho Square, een mooi moment om even bij te komen van alle drukte en even te lunchen.

Wat bijgekomen besloten we Oxford Street verder te mijden en via kleine straatjes door te lopen naar Covent Garden. Het Royal Opera House was niet erg bijzonder, het gesprek met een paar Steelers-fans weer wel. Covent Garden Market zag er uit als een toerist-trap en was weer overladen met mensen, dus snel doorlopen. Gezien wij niet van standaard wegen zijn, zijn we via Strand, Aldwych en Kingsway naar de metro gelopen. Een klein stukje met de metro en snel de warme underground weer uit om St. Paul’s Cathedral te bekijken. Minus een klein stukje er rustig omheen gelopen en genoten van alle toeristen die wanhopig probeerden het hele gebouw op de foto te krijgen. Dat is nou het voordeel van een groothoeklens.

Alhoewel we al weer aardig wat gelopen hebben en we het beiden wel beginnen te voelen besluiten we toch naar de metro te lopen. Je ziet nu eenmaal meer als je bovengronds blijft. Volgens de metrokaart konden we bij halte Bank op ‘onze’ lijn stappen, aangekomen bij de halte moesten we nog even de straat uit. Als je al moeie voeten hebt valt een straat best tegen. Zeker gezien je eenmaal bij de halte ondergronds nog een heel stuk loopt.

Een kleine miscommunicatie en erg snel sluitende deuren resulteerde in een partner in de metro, de ander nog op het perron. Even schrikken maar met de mededeling “volgende halte eruit”, wel gelijk een oplossing. Een halte en een paar minuten verder waren we weer verenigd en konden we gezamenlijk terug naar het hotel.
Eerst heel even relaxen op de kamer, spullen wegstoppen en napraten over een alweer goede dag. Ewout had al besloten waar hij wilde eten. Vanuit de DLR (de metrolijn naar het hotel) had hij een Indiaas restaurant gezien. Een paar haltes en we staan voor de deur. Eenmaal binnen hebben we het restaurant bijna voor onszelf, maar we vinden de rust geen probleem na alle drukte van vandaag. Het was al een leuke dag, maar Ewout besluit hem nog leuker te maken. Voor ondergetekende althans, hij besluit tot het eten van Vindaloo. Waar hij er in Zuid-Afrika voor gewaarschuwd werd, keek de ober hier niet op of om. Blijkbaar gewend aan gekke toeristen. Het was een plezier om Ewout met elke hap een tintje roder en bezweter te zien raken, maar gelukkig vond hij het ook gewoon heel lekker. Overigens was al het eten erg lekker.

Met een volle buik en goed gevoel lekker terug naar het hotel. Rustig nog een beetje hangen, foto’s bekijken en kopiëren, tv kijken en verslagje schrijven. Hebben we wel verdiend na weer een volle dag. Vanavond lekker slapen en morgen in ieder geval naar Wembley voor de wedstrijd. Voor nu, sleep tight en see you tomorrow!