Gezien we gisteren best een drukke dag hebben gehad besloten we het vandaag rustig aan te doen. Na een rustige ochtend namen we de metro tot aan Tower Gateway. Vanaf daar in een rustig tempo over Tower Hill richting St. Dunstan in the East. Voormalig een kerk maar verwoest door bombardementen in 1941 is het nu weer overgeleverd aan de natuur en omgetoverd tot een standspark. Mensen van allerlei pluimage zitten er op de bankjes rustig te bellen, lunchen of hebben gewoon even een moment voor zichzelf. De delen van de kerk die er nog wel staan zijn overgroeid met klimop en andere planten. Grappig dat je gelijk ook merkt dat je de drukte van de stad even je achter je laat. Bijna alsof je een kerk binnenloopt.

Na de rustige oase terug de drukte van de stad in. Via Upper Thames Street kwamen we uit bij de Tower of London. Uiteraard hier de verwachte toeristische drukte. We besloten de wandeling eromheen te nemen, langs de Thames met mooie uitzichten op Tower Bridge en Southbank. Na de nodige kodak-momentjes liepen we eerst onder de brug door, om vervolgens over de brug heen te lopen. Het is een zeer indrukwekkend bouwwerk en door de sterk aanwezige wind voelt het alsof je op de pier van Hoek van Holland loopt. Eenmaal aan de overkant nog een mooie bijkomstigheid, de brug ging open. Leuk om te zien dat waar je eerst een mooie doorkijk op London had, nu alleen zwart asfalt was. Op de zuidoever van de Thames is een mooie wandelroute langs de rivier waarvan wij besloten deze te gaan lopen.

De Queen’s Walk is een mooie brede wandelpromenade die je langs veel bekende gebouwen maar ook bruggen stuurt. Onder andere de London Bridge, Southwark Bridge en Millenium Bridge. Aangekomen bij de Cannon Street Railway Bridge werden we terug de wijk in geleid, gezien ze aan de brug bezig zijn en je er niet onderdoor kunt lopen. Daar besefte Ewout dat we de straat inliepen van een plek die wij graag wilden zien, Borough Market. Deze markt zit op de huidige plek al sinds 1860, maar er wordt aangenomen dat de market bestaat sinds de 12e eeuw. Ongeveer alles qua eten wordt hier verkocht, van Franse en Zwitsere kazen, tot echte Spaanse sangria en Italiaanse truffels. Maar mocht je zin hebben in Kroatisch of Turks, ook dat zijn we tegen gekomen. Het is dat de meeste dingen niet houdbaar genoeg zijn om mee te nemen…

Doorgelopen kwamen we weer terug op de Queen’s Walk. Doordat we dichter in de buurt van toeristische hotspots kwamen, werd het geleidelijk drukker op het pad. Inmiddels hadden we ook goed zicht op een aantal landmarks op de noordoever, wat weer hele mooie plaatjes opleverde. Bij het Tate Modern zijn we alleen gestopt om even te pauzeren. Het is geen mooi gebouw, en buiten is al genoeg moois te vinden. Net als het weer overigens. Een lekkere 18 graden met een beetje wind, ideaal wat ons betreft, zeker voor een stedentrip. Aan de Queen’s Walk liggen een hoop gebouwen, maar de enige die echt indruk op ons maakte was het London Aquarium. Nu is het niet helemaal eerlijk, grote gebouwen zijn eerder imposant, zeker als de London Eye er voor staat. Wat overigens net zo imposant is, maar dat is logisch met een reuzenrad van 135 meter.

Ondertussen hebben we toch aardig wat gelopen en beginnen we onze voeten te voelen. We besluiten de Westminster Bridge over te gaan en daar de metro terug te nemen. Uiteraard niet voordat we de Houses of Parliament en de Big Ben bekeken en gefotografeerd hebben. In de verte zelfs ook Westminster Abbey nog gezien, maar daar komen we in de loop van de dagen vast nog terug.

De metro was weer loeidruk en snikheet, maar we raken er aan gewend en sneller dan we doorhebben zijn we terug bij het hotel. Eerst even lekker op de kamer gehangen, spullen opgeborgen, de foto’s bekeken en uitgerust. Vanmorgen hadden we al besloten om in de pub van het hotel te eten en daar hebben we weer van een uitstekende maaltijd genoten. Met een beetje rugby op de achtergrond nagepraat over de dag en dit verslag geschreven. Wat we morgen gaan doen beslissen we morgen, maar het wordt vast weer een goede dag. Een bijzondere dag wordt het zeker, Ewout wordt morgen 28!
Nu eerst lekker slapen. Cheers en see you tomorrow.