De dag begon vroeg, om 9 uur werden we opgehaald door onze reisleider Nikki en chauffeur Lourence. Gezien het vandaag zeer goed weer was werd de eerste trip naar de Tafelberg. Gelijk bij het buiten komen was daar de hitte. Vandaag zou het zeker 30 graden worden, en zelfs onze Suid-Afrikaanse reisleiding vond het eigenlijk iets te warm.

Bij de Tafelberg aangekomen in de rij voor de kabelbaan. Je zou het naar boven kunnen lopen, maar het is warm en bovendien vakantie. Eenmaal in de kabelbaan bleek deze te roteren, dus al bij het naar boven gaan werden we getrakteerd op een schitterend uitzicht. Hiervandaan konden we begrijpen waarom gezegd wordt dat Kaapstad zo’n enorm mooie ligging heeft. Boven aangekomen het volledige zicht over de Tafelbaai. Gezien het mooie weer was vanaf onze plek Robbeneiland te zien. Een mooie plek om de groothoeklens op de camera te schroeven. Onder ons ook het WK-stadion perfect te zien liggen. Toch wel bijzonder om te ontdekken.

Vanaf de Tafelberg heb je uitzicht over de hele Tafelbaai, de Twaalf Apostelen (de reeks rotspunten aan de Tafelberg vast), Camps bay en bijna helemaal tot Kaappunt. De zee strekt zich eindeloos voor je uit en je zou er wel uren naar kunnen kijken. Toch doen we dit niet want er valt nog meer te zien in dit mooie land. Teru naar beneden met de kabel en in de bus. Via een kleine stadstoer voor orientatie richting Kaap de Goede Hoop. Over de mooie en bijzondere Chapman’s Peak Drive langs bijzondere plaatsjes als: Hout bay en Simon’s town. De laatste was ook de plek voor onze lunch. Met schitterend uitzicht op False bay genoten wij van een visje. Prima voor te stellen dat diezelfde vis de dag ervoor nog in het hemelblauwe water zwom waar we op uit keken.

Na de lunch op naar een vreemde gewaarwording, pinguïns. Waar je de beestjes normaal verwacht op grote partijen ijs, is er hier een kolonie die besloten zich te vestigen op de zonnige kust van Boulder’s Beach. In het begin moet je even wennen, maar dan veroveren de aandoenlijke dieren je hart. Veelal stokstijf aan het genieten van de zon, hier en daar wat waggelend of veren poetsend. Het blijft vreemd, pinguins in de zon maar het is enorm schattig.

Terug de bus in voor de rit naar Kaappunt. Je kunt er veel over zeggen maar het landschap en de uitzichten zijn prachtig. Even was er de angst bij de gids dat het erg druk zou zijn, maar aangekomen bij de poort bleek het reuze mee te vallen. Voor de echte punt van de Kaap werd er even gestopt op het laaggelegen gedeelte om een groepsfoto te maken. Dit werd gedaan bij het officiële bord van ‘Die mees suid-westelike punt van die vasteland van Afrika’.

Na het kodak-moment op naar de echte Kaap de Goede Hoop. Via een trammetje werden we helemaal naar boven gebracht en daar weer het adembenemende uitzicht. Van de ene kant op het schiereiland de Kaap, aan de andere kant de verraderlijke Kaappunt en het blauwe niets. Het is vreemd te bedenken dat na dit punt zich niets meer bevind tot aan de Zuidpool. Kijkend naar het breken van de golven werd ons duidelijk wat er zo gevaarlijk is aan ‘het ronden van de Kaap’ verraderlijke rotsblokken die de golven breken, enorme opspattende vlagen van water en zelfs op deze mooie dag een harde wind. Al ontneemt die wind niet het mooie gezicht.

Heerlijk uitgewaaid en afgekoeld weer in de bus voor de rit terug. Via een andere route maar weer zo vreselijk mooi. Zelfs hebben we al wat wild gespot in de vorm van struisvogels en zebra’s. Je weet gelijk weer dat je in Afrika zit en je 100 kilometer verderop zo maar een leeuw tegen kan komen. Halverwege de rit was er een diepe stilte neergedaald in de bus gezien het meerendeel van het gezelschap in slaap was gevallen. Logisch ook na twee korte nachten en een dag vol belevenissen.

Eenmaal bij het hotel kwam de mededeling dat we morgen om kwart over acht opgehaald worden. Prompt werd besloten om in het hotel te eten. Zo kon er vroeg naar bed worden gegaan en kunnen we wat slaap inhalen.
Nu lekker slapen en dromen over onze belevenissen, morgen vroeg weer op.
Tot môre!