De reis is begonnen, vandaag verzamelen we op Schiphol. Gezien we om half 10 vliegen, was de afspraak om 7 uur op het vliegveld. In ons geval betekende dat we er om half 7 waren maar we zijn in ieder geval op tijd. Uiteraard lukt dat niet bij iedereen, maar als er wat fout gaat met inchecken en printen, dan is er de kans dat 7 uur een probleem wordt.

Niet ver na 7 uur was de hele partij compleet en konden de koffers afgegeven worden. Gelukkig zijn het duidelijke apparaten en waren we allemaal snel van de zware koffers af. Op naar de businesslounge voor wat ontbijt. Ondergetekende maakte even een detour wat inhield dat er weinig ontbijt over was. Jammer maar helaas. Veel sneller dan we dachten was het al tijd om richting de gate te gaan. Gezien dit soort vluchten vaak druk zijn is het altijd verstandig om op tijd bij de securitycheck te zijn. Uiteraard is er altijd iemand die zijn paspoort niet kan vinden of het aan een ouder gegeven heeft, maar ook dat was snel opgelost. Snel daarna zaten we allemaal in het vliegtuig. Het is altijd weer een gedoe om jezelf te installeren, zeker voor een vlucht van 11 uur.

Ongeveer twee uur in de vlucht kregen we onze maaltijd. Van te voren hadden we doorgegeven welk menu we wilden en het eten viel zeker niet tegen. In ons geval een bakje pasta carbonara, antipasti, salade caprese en een bakje tiramisu. Na het wat tegenvallende ontbijt ging dit er goed in.

De rest van de vlucht was vooral veel verzitten, jezelf bezig proberen te houden en hopen dat het snel voorbij is. Eindelijk werd de landing ingezet en kort daarna konden we onze stramme lijven weer vrij bewegen.

Het vliegveld uit is altijd weer een schok, gezien het in het vliegtuig kunstmatig koud was, en hier in Kaapstad 21 graden. Onze gids stond keurig klaar en binnen een mum van tijd cirkelden we de heuvels van verlicht Kaapstad door. Na een korte rit aangekomen bij het hotel en wat is het weer een luxe. Gelegen aan een van de hoofdstraten qua uitgaan is er een hoop bedrijvigheid voor de deur. Snel de kamer gecheckt en nog even naar beneden voor een drankje. Niet te lang blijven zitten want morgen worden we om 9 uur opgehaald voor de toch naar Kaap de Goede Hoop. Vandaar dit korte stukje, wij gaan lekker ons bedje opzoeken en de stramme vlucht er uit slapen. Morgen weer een verslag maar voor nu slaap lekker!..